Over earnie

Veel scholen en verenigingen zamelen geld in voor het goede doel. Het is fantastisch om als team met elkaar een doel na te streven en dit te behalen! Wij zien fantastische initiatieven:


Sponsorlopen, grote clubacties, zelf georganiseerde loterijen, oliebollenacties, rookworstenacties, speculaaspoppenacties, banketletter acties, oud papier ophaalacties, bloembollen verkopen, belacties voor de vrienden loterij, wafeltjesverkoop, kinderpostzegels etc.


Dit soort acties zorgen vaak voor ontzettend veel werk bij alle betrokkenen. De organisatie en administratie vergt een hoop tijd. Vaak worden kinderen op pad gestuurd om te verkopen. Veel ouders zien hun kinderen echter liever niet de straat op gaan, of hebben hier geen tijd voor. Gaan de kinderen wel de straat op dan treffen ze vaak buren die niet thuis zijn, geen verbinding voelen met de actie of geen geld in huis hebben. Het gevolg: ouders zijn vaak de enige afnemers bij deze acties. Dit zorgt ervoor dat de acties vaak niet genoeg opleveren.


Sommige beweren dat de maatschappij egoïstisch is geworden. Dat mensen niet meer bereid zijn om wat te doen voor de maatschappij. Earnie geloof daar niet in. De nieuwe generatie speelt niet met de buurjongen op straat, maar online met een verre vriend. Ze bellen niet naar een vast nummer in de hoop dat er iemand thuis is maar houden contact via whatsapp en instagram. De tweeverdienende ouder wil nog steeds haar steentje bijdragen maar heeft simpelweg niet uren de tijd.


Earnie is gestart in 2020 met het idee om scholen en verenigingen te helpen bij inzamelingsacties. Inzamelen moet leuk, gemakkelijk en succesvol zijn. Earnie draagt hieraan bij door gebruik te maken van alle moderne communicatie, promotie- en betaalmiddelen.